kako bi inače

Kurir: Ustaša zapovjedao prebijanjem makedonskih zastupnika!?

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 05:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik fašističkog ustaškog pokreta HOS zapovijedao je batinašima s fantomkama na glavama, koji su sinoć pretukli poslanike makedonskog parlamenta, ozlijedivši lidera opozicije Zorana Zaeva i poslanike SDSM, piše srpski tabloid Kurir.

Poznat po svojoj antihrvatskoj uređivačkoj politici, koja je nastavak uređivačke „škole“ beogradskih medija u pripremi rata protiv Hrvatske i BiH s početka devedesetih, Kurir navodi kako je huligan, „koji je nosio majicu ustaškog i fašističkog HOS-a“ (Hrvatskih obrambenih snaga) s natpisom "Za dom spremni" uletio u parlament s maskiranim batinašima koji su prebijali parlamentarce.

Kurir podsjeća svoje čitatelje kako su na početku agresije JNA i srpskih paravojnih postrojbi u Hrvatskoj, HOS osnovali poznati hrvatski nacionalisti Dobroslav Paraga i Ante Paradžik. Brojni pripadnici HOS-a su tokom rata 90-tih nosili crne uniforme i ustaško znamenje iz Drugog svjetskog rata što je dovodilo do toga da su ih protivnici gotovo bez iznimke nazivali ustašama, piše srbijanski portal.

Nadalje podsjećaju kako je HOS je također bila kratica za Hrvatske oružane snage u NDH, koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških postrojbi.

Kurir iznosi i tvrdnju kako je makedonski političar Nikola Guevski povezan s ustaškim krugovima i već je financirao neouštaske pokrete kao što je HOS.

Prebijenog albanskog političara Zijadina Selu, koji je životno ugrožen, u ovome tekstu ne spominju

Situacija se smirila

Situacija u centru Skopja je normalizirana, priopćio je jutros makedonski MUP, nakon što je sinoć u središtu makedonske prijestolnice u protestima ozlijeđeno između 77 i 100 ljudi.

Makedonski MUP je na web stranici objavio kako je do 23:30 sati sinoć 77 građana zatražilo liječničku pomoć, dok RTS javlja, pozivajući se na makedonsku policiju da su u sinoćnjim neredima u Skopju ozlijeđene 102 osobe, među kojima 22 policajca i trojica zastupnika u Sobranju.

Pristalice Nikole Gruevskog postavile su šatore ispred zgrade Sobranja kako bi tu zanoćili.

U proglasu koji su sinoć proslijedili svim medijima i stranim veleposlanstvima u Skopju navodi se kako brane demokraciju u Makedoniji, iskazavši namjeru "da se ide do kraja", odnosno da "nema odstupanja", prenijeli su skopski mediji.

Makedonska policija je ispraznila zgradu Sobranja, svijetla u njoj su pogašena, a pred svim ulazima u parlament nalaze se pripadnici policije i oko zgrade su postavljene metalne barikade.

Kopirati
Drag cursor here to close