Opasna igra

Kupres: Mladi mame medvjede pa ih proganjaju i snimaju

Uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima, što za posljedicu može imati opasnost po ljudske živote, a ovakva radnja je i kažnjiva.
Vijesti / Flash | 09. 10. 2023. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zastrašujuću pojavu, koja je sve češća na području Kupresa, upozorili su iz Lovačkog društva ''Tetrijeb''.

Kako ističu iz ove organizacije, ''mladi mame medvjede hranom u grad kako bi ih progonili motornim vozilima i snimali''.

''U posljednje vrijeme u gradu Kupresu i prigradskim naseljima uočena je pojava mrkog medvjeda. Postupajući po planu Interventnog tima za upravljanje divljim zvijerima, poduzeli smo sve neophodne mjere od pojačane prehrane, noćnih hajki i dr. da udaljimo medvjeda iz naseljenih mjesta'', navode iz udruženja.

''Evidentirana je pojava da osobe mlađe životne dobi u noćnim satima bacaju hranu, između ostalog i med, u kontejnere za otpad te time privlače životinje, snimaju ih, a takvim radnjama dolazi do nekontroliranog ponašanja divljih zvijeri, te ugroze života ljudi'', dodaju.

Isto tako, uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima, što za posljedicu može imati opasnost po ljudske živote, a ovakva radnja je i kažnjiva.

''Ovim putem apeliramo na stanovništvo da ne baca hranu u kontejnere, te time privlače pojavu zvijeri u naseljima. Također, molimo rekreativce da u večernjim satima ne šetaju sami te da prilikom šetnje glasno razgovaraju'', navodi se u priopćenju Lovačkog društva ..Tetrijeb''.

Kopirati
Drag cursor here to close