Piši propalo

Kršenje šutnje: Mostarci dobili pisma Nermina Nikšića

U pismu se Nikšić, svom potencijalnom biračkom tijelu, zahvaljuje u anketi koju je organizirala NVO CEI o odlasku mladih iz ove zemlje, predstavlja svoju viziju zajedničkog rada te u konačnici poziva na glasovanje, odnosno podršku SDP-u.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dan izborne šutnje na neke mostarske adrese stiglo je pismo koje potpisuje čelnik SDP-a BiH Nermin Nikšić. 

Iako je nakon tridesetodnevne izborne kampanje za opće izbore u Bosni i Hercegovini, u subotu 6. listopada u 7 sati, nastupila preizborna šutnja, odnosno zabrana svih političkih aktivnosti, neki političari se izgleda nisu mogli suzdržati.

U pismu se Nikšić, svom potencijalnom biračkom tijelu, zahvaljuje u anketi koju je organizirala NVO CEI o odlasku mladih iz ove zemlje, predstavlja svoju viziju zajedničkog rada te u konačnici poziva  na glasovanje, odnosno podršku SDP-u.

Foto: Bljesak.info / Pismo koje potpisuje čelnik SDP-a BiH

Podsjećamo, u skladu s odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, u razdoblju koji počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, političkim strankama, koalicijama, listama neovisnih kandidata i neovisnim kandidatima zabranjeno je sudjelovanje u javnim političkim aktivnostima.

To uključuje, ali se ne ograničava samo na održavanje skupova u cilju izborne kampanje, izlaganje na biračkom mjestu i u njegovoj okolini bilo kakvih materijala u cilju utjecanja na birače, kao i korištenje megafona ili drugih razglasnih uređaja u cilju utjecanja na birače, kao i svake aktivnosti kojom se ometa ili opstruira izborni proces. Isto se odnosi i na korištenje domaćih i međunarodnih sredstava komunikacije s ciljem utjecaja na birače.

Pod sredstvima komunikacije podrazumijevaju se sredstva kojima se može isporučiti zvučni, video ili tekstualni sadržaj. Takva sredstva obuhvaćaju, ali nisu samo ograničena na radio i televizijski program, tiskane medije, internet, SMS poruke ili video-poruke isporučene putem mobilnih telefona... Za kršenje izborne šutnje u skladu s odredbama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine političkim subjektima koji sudjeluju na izborima može se izreći novčana kazna od 1.000 do 10.000 KM. 

Kopirati
Drag cursor here to close