Da ne bi došlo do pogoršanja

Krizni stožer HBŽ-a pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera

Krizni stožer HBŽ pozvao je sve građane da se pridržavaju propisanih mjera i upita.
Vijesti / Flash | 11. 03. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) pozvao je građane te županije na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i postupaka zbog pogoršane epidemiološke situacije na području te županije, ali i cijele BiH.

Krizni stožer pozivao je sve javne i privatne subjekte, vjerske zajednice, sportske klubove, ugostiteljske objekte kao i sve stanovnike županije da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH i Kriznog stožera zdravstva HBŽ.

Podsjetili su na pridržavaju osnovnih epidemioloških mjera, a to je, obvezno nošenje zaštitne maske, redovita dezinfekcija i pranja ruku, držanje razmaka od najmanje 1.5 m, izbjegavanje masovnih okupljanja (30 osoba u prostoriji), održavanje higijene te u vjerskim institucijama obvezno nošenje maski za vrijeme služenja vjerskih obreda.

U slučaju pojave povišene tjelesne temperature i drugih simptoma osoba treba ostati u kući i telefonski kontaktirati nadležni Dom zdravlja, navode iz Kriznoga stožera.

Kopirati
Drag cursor here to close