Predložio produljenje mjera

Krizni stožer donio novu naredbu vezanu za početak školske godine

Kako je priopćeno iz Ministarstva zdravstva FBiH, sedmodnevna incidenca na razini Federacije je 19,5 slučajeva na 100.000 stanovnika.
Vijesti / Flash | 10. 08. 2021. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je produljenje epidemioloških mjera za idućih 14 dana. Stožer je uveo je i novu naredbu, prema kojoj će županijske institucije, u skladu s epidemiološkom situacijom, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave.

Kako je priopćeno iz Ministarstva zdravstva FBiH, sedmodnevna incidenca na razini Federacije je 19,5 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prethodni tjedan, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, navode iz Ministarstva, pozivajući se na procjenjuju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

"Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uveo je novu naredbu, prema kojoj će nadležna županijska ministarstva obrazovanja u saradnji s kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo županija, spram epidemiološke situacije COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje", navodi se u priopćenju.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u idućih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Krizni stožer FMZ inzistira na provođenju svih naredbi, a posebno onih koje se odnose na organizaciju cijepljenja, otvaranje punktova za masovno cijepljenje i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Kopirati
Drag cursor here to close