Otvoreno pismo 225 gimnazijalaca

Kritično stanje u srednjoškolskoj dvorani u Širokom Brijegu

225 gimnazijalaca uputilo je otvoreno pismo u kojem su istaknuli da je stanje u srednjoškolskoj dvorani kritično te da se nastava iz tjelesne i zdravstvene kulture ne odvija, a komentar smo dobili od ravnatelja Gimnazije.
Vijesti / Flash | 31. 01. 2019. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polupani prozori, nepostojeća vrata, miševi i njihov izmet, temperatura prostorije četiri stupnja Celzijeva, presvlačenje u starim WC-ovima ''čučavcima'' - sve ovo je stanje u sportskoj dvorani koju koriste učenici dviju širokobrijeških srednjih škola: Gimnazija fra Dominika Mandića i Srednja strukovna škola Široki Brijeg.

Kako su objavili učenici Gimnazije u otvorenom pismu putem portala  SirokiBrijeg.info, zbog kritičnog stanja u dvorani u drugom školskom polugodištu prekinuta je nastava tjelesne i zdravstvene kulture.

Kritično stanje

''Mi kao učenici koji pohađamo širokobriješku Gimnaziju želimo istaknuti probleme koji se tiču školske dvorane. Zbog kritičnog stanja u njoj, profesori tjelesne u zdravstvene kulture odlučili su prekinuti s nastavom dok se ne stvore osnovni uvjeti za rad.

Dvorana ima 37 reflektora od kojih je pet funkcionalno, svlačionice nemaju vrata i većina nas je primorena presvlačiti se u sanitarnim čvorovima koji su nefunkcionalni i izvor su zaraza, bakterija i bolesti.

U dvorani nema grijanja i trebali bi održavati nastavu na 4 stupnja Celzijeva dok je optimalna temperatura za rad 16-17 stupnjeva Celzijevih. Prozori dvorane su razbijeni, a vrata uopće nema, kako na već spomenutoj svlačionici, tako niti na ulaz u hodnik dvorane. Također, miševi i njihov izmet postali su dio naše dvorane.

Navedene stvari su samo prioriteti koje bi trebalo riješiti.

Naš ravnatelj je rekao kako će problemi biti riješeni do drugog obrazovnog razdoblja, no u dvoranu nitko još nije ni kročio. Ravnateljica Srednje strukovne škole također ništa još ne poduzima iako dvorana pripada i njima.

Budući da mi učenici nemamo nikakvog utjecaja odlučili smo iznijeti sve gore navedene probleme preko portala SirokiBrijeg.info. Slušamo kako će se sve riješiti, no nitko ništa ne radi, a već je skoro veljača. Nadamo se da će problemi uskoro biti riješeni jer mi ovako više ne možemo'', stoji u otvorenom pismu kojeg je potpisalo čak 225 učenika Gimnazije fra Dominika Mandića, a kojeg je objavio portal SirokiBrijeg.info.

Ravnatelj potvrdio: Dvorana je u dosta lošem stanju

Ravnatelj Gimnazije fra Dominika Mandića Miroslav Bošnjak u telefonskom razgovoru za Bljesak.info potvrdio je da će predstavnici škola u petak, 1. veljače, održati sastanak s predstavnicima Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

''Dvorana je uistinu u dosta lošem stanju, a u nju se nije ulagalo 20-25 godina. Pomalo se 'krpilo', mijenjalo se poneko rasvjetno tijelo i sve to iz tekućih sredstava koje ima škola, dok za krupnije stvari i veću obnovu nemamo sredstava'', kazao nam je ravnatelj Bošnjak.

Na naš upit je li istina da je nastava tjelesne i zdravstvene kulture prekinuta, ravnatelj kaže da se ona izvodi otežano i ovisno o vremenskim uvjetima.

''U petak je sastanak s predstavnicima Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ministarstva obrazovanja gdje ćemo razgovarati o ovoj problematici'', zaključio je u telefonskom razgovoru za Bljesak.info Miroslav Bošnjak, ravnatelj širokobriješke Gimnazije.

Inače, dvoranu koriste učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg te neki sportski klubovi i građani kojima se, kako navodi ravnatelj Bošnjak, ustupi besplatno.

Kopirati
Drag cursor here to close