Ne rade, primaju plaće i imaju godišnji

Krišto: Ne bih o moralu, parlamentarci imaju zakonsko pravo na godišnji odmor

"Jasno se zna da političke opcije koje su dobile povjerenje svog naroda i koje će biti dio većine to ne žele napraviti dok se ne uspostavi izvršna vlast", rekla je Krišto.
Vijesti / Flash | 22. 06. 2019. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) nije željela govoriti o moralnosti državnih parlamentaraca koji već mjesecima ne održavaju sjednice, a primaju plaće dodajući kako i oni imaju zakonsko pravo da idu na godišnji odmor unatoć tome što ne zasjedaju.

Krišto je kazala kako nije moguće imenovati članove Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sve dok se ne održi sjednica Zajedničkog kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda PSBiH, a na kojoj će biti utvrđeni kriteriji za izbor članova.

Ocijenila je da je ranije sjednica Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH, a koja nije ni održana, zakazana samoinicijativno. Na pitanje novinara da li osjeća odgovornost jer ponedjeljak ističe rok do kojeg bi BiH trebala imenovati članove delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Krišto je odgovorila da ona ne osjeća odgovornost.

"Ja duboko vjerujem u svoju odgovornost. To je stvar u domenu oba doma i to je političko pitanje. Ja ne mogu preuzeti odgovornost za kretanja u PSBiH, a to ne može učiniti nijedna stranka i nijedan zastupnik pojedinačno. Svi znamo u čemu je problem. Dakle mora postojati politički dogovor", rekla je Krišto.

"Jasno se zna da političke opcije koje su dobile povjerenje svog naroda i koje će biti dio većine to ne žele napraviti dok se ne uspostavi izvršna vlast", rekla je Krišto.

Portal Klix.ba ranije je objavio kako će državni parlamentarci, unatoč tome što nisu održali nijednu sjednicu, iskoristiti zakonsko pravo na godišnji odmor. Krišto je danas upitana da li je to uopće moralno posebno ako se uzme u obzir da državni parlamentarci već mjesecima primaju enormno visoke plaća, a ne rade ništa.

"Ni ja, a ni Vi ne bismo trebali govoriti šta je moralno. Ja mogu reći da smo u obvezi ispoštovati zakonske odredbe. Zakon ne dozvoljava nikome da se odreknu prava na godišnji odmor", kazala je Krišto.

Ona tvrdi i da neki zastupnici dobiju rješenje o godišnjem odmoru, ali da ga zapravo ne koriste dodajući da se do 30. srpnja mora iskoristiti godišnji odmor za prošlu godinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close