Funkcioniranje i aktivnosti

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu UNO BiH - na što su ponosni, što treba popraviti

Predsjedavajuća Krišto je pozdravila stupanje na snagu Pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je napravljen još jedan iskorak ka poreznim olakšicama za doniranje hrane
Vijesti / Flash | 21. 09. 2023. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je u Banja Luci sa direktorom Uprave za neiravno oporezivanje (UNO) Zoranom Tegeltijom razgovarala o funkcioniranju Uprave i budućim planiranim aktivnostima.

Tijekom sastanka ukazano je na značaj rada Uprave za neizravno oporezivanje koja je u osam mjeseci 2023. godine prikupila rekordnih 6 milijardi i 931 milijun KM neizravnih poreza, što je 495 milijuna KM više, ili 7,7 više u odnosu na 2022. godinu.

Direktor UNO  Zoran Tegeltija upoznao je predsjedavajuću Krišto o svim najvažnijim poslovnim procesima koje obavlja Uprava, kao i o aktualnim problemima, posebno kad je u pitanju kadrovska struktura i nedovoljan broj službenika, kao i neadekvatni uvjeti za rad, posebno u Banja Luci. Bilo je riječi i o aktivnostima planiranim u narednom periodu koje bi trebale doprinijeti unapređenju rada UNO i ostvarivanju još boljih odnosa s poslovnom zajednicom i građanima u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajuća Krišto je pozdravila stupanje na snagu Pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je napravljen još jedan iskorak ka poreznim olakšicama za doniranje hrane, nakon što je Parlamentarna skupština BiH usvojila Izmjenu Zakona o PDV-u.

Također Krišto je upoznala direktora Tegeltiju i sa incijativom Federalnog zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje kao i sa inicijativom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za smanjenje, ukidanje ili povrat PDV-a na lijekove, medicinske materijale, opremu te ostale robe i usluge koje nabavljaju u svrhu pružanja zdravstvene zaštite, a sve u cilju rasterećenja poslovanja ustanova iz oblasti zdravstva, kao i povećanja kvalitete zdravstvenih usluga koju koriste krajnji korisnici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close