'Krimolovci'

Na što su se građani najviše žalili?

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, krijumčarenjem oružja i ostalim krivičnim djelima.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2020. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u siječnju  su registrirali ukupno 369 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci" od kojih je sedam bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 57 prijava, od kojih je 11 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, krijumčarenjem oružja i ostalim kaznenim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem Krimolovaca i elektronskog obrasca, 15 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U siječnju je pristiglo 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 23 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja Krimolovci – 080 020 505, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close