Suradnja

'Krimolovci': U ožujku zaprimljeno 458 poziv? i 19 korisnih informacija

Vijesti / Flash | 04. 04. 2016. u 09:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prošlom mjesecu su registrirali 458 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci“.

Od građana je zaprimljeno 19 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima na osnovu kojih je načinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, priopćeno je iz SIPA-e.

Osim toga, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela, zaprimljeno je 45 prijava, od čega 14 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama, gospodarski kriminal i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektronskog obrasca, 33 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po osam je postupala i SIPA.

U izvještajnom razdoblju pristiglo je 29 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Na osnovu toga je utvrđeno da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnom tužiteljstvu tri izvještaja o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 163 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close