Incident u Salakovcu

Krešić zatražio hitne mjere protiv napadača na Jeleča

Vijesti / Flash | 22. 11. 2015. u 16:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić izjavio je da očekuje poduzimanje hitnih mjera protiv počinitelja napada na vozilo načelnika Oružanih snaga BiH generala Ante Jeleča, pogotovo ako je riječ o ljudima koji su zaposleni u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH.

Krešić je naglasio da takve stvari ne priliče pripadniku OSA BiH, posebno ako se ima u vidu činjenica da je dva dana prije toga izvršen teroristički napad na pripadnike Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kada su stradali Nedeljko Radić i Armin Salkić, piše Srna.

Zamjenik ministra sigurnosti naveo je da je disciplinski postupak u OSA BiH najmanje što se može učiniti.

"Očekujem da nadležno tužiteljstvo uradi svoj dio posla i u to ne bih ulazio. Sve to se mora pod hitno uozbiljiti. Šala na takav način u današnjim uvjetima ne može proći tek tako. To što je napravljeno nije dobro, jer se tako dodatno stvara atmosfera straha među ljudima", naglasio je Krešić.

On je rekao da su takva djela mnogo gora u današnjoj situaciji, usporedviši napad u tunelu Salakovac na generala Jeleča sa događajem u Parizu kada je dan nakon terorističkih napada netko bacio petardu i izazvao paniku među stanovništvom.

"Imam utisak da ima i onih koji bi bili sretni da se u tom slučaju dogodila mnogo veća nesreća, što je vrlo neozbiljno, jer je bacanje pirotehničkog sredstva na vozilo moglo prouzrokovati prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama", rekao je Krešić.

Federalni mediji su prenijeli danas informaciju da je među osumnjičenim za bacanje pirotehničkih sredstva na načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH i Zlatko Humo, koji je zaposlen u OSA BiH u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close