Ništa nova, ništa nova

Krenuo na Biokovo u sandalama, dehidriranog ga tražilo 11 GSS-ovaca

HGSS stanici Makarska, nešto prije 14 sati, putem dežurnog telefona od strane Policijske postaje Makarska stigla je dojava o unesrećenom turistu, stranom državljaninu, koji se izgubio na predjelu Biokova iznad Zaostroga.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2023. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč konstantnom upozoravanju putem raznih kampanja i unatoč nekim kanonima koji vrijede svuda u svijetu kada je riječ o planinarenju, pojedini turisti odluče se nonšalantno na pothvate u koje se nerijetko zna uključiti i HGSS, prenosi Makarska Danas.

Tako je bilo i u ponedjeljak, kada je HGSS stanici Makarska, nešto prije 14 sati, putem dežurnog telefona od strane Policijske postaje Makarska stigla dojava o unesrećenom turistu, stranom državljaninu, koji se izgubio na predjelu Biokova iznad Zaostroga.

"Naime, unesrećeni je krenuo iz kampa u mjestu Podaca, a odlučio je "osvojiti" vrh Viter te se nakon toga nije znao vratiti u Podacu. Kako to već obično biva, unesrećeni nije imao adekvatnu obuću, ostao je bez vode i nije imao hrane, kartu niti se informirao o tom dijelu planine te je u startu bio "osuđen" na poziv u pomoć našoj Službi", rekli su iz makarskog GSS-a

"Odmah po dojavi na teren izlazi 11 spašavatelja HGSS stanice Makarska te kako je dojava stigla i DVD-u Gradac, na teren izlaze i 3 vatrogasca. Napokon u 15:50 spašavatelji uspijevaju locirati unesrećenog koji je dehidriran, ali u dovoljno dobrom stanju da se može sam kretati. U 17:20 spašavatelji i izgubljeni turist sigurno dolaze do prometnice te unesrećenog ostavljaju u kampu Podaca odakle je i krenuo. Akcija završava u 18:15 dolaskom spašavatelja u Stanicu", nadodali su.

Kopirati
Drag cursor here to close