nove mjere

Kremlj prekinuo komunikaciju sa SAD-om

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 15:55 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je u srijedu priopćio kako od nove američke administracije ne očekuje da će preko noći odbiti širenje NATO-a i da je zatvorena većina komunikacijskih kanala između Rusije i Sjedinjenih Država, prenosi novinska agencija RIA.

"Gotovo sve razine dijaloga s SAD-om su prekinute. Međusobno ne komuniciramo, ili to činimo u najmanjoj mogućoj mjeri", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. RIA, prenoseći izjavu Peskova, navodi da se još ne zna hoće li se predsjednik Vladimir Putin kandidirati za izbore u 2018.

"Sve nas boli glava od posla i projekata i nitko ne razmišlja i ne govori o izborima", rekao je Peskov.

Većina promatrača Kremlja očekuje da će se Putin ponovo kandidirati za predsjedničku dužnost.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je osudilo Nizozemsku zbog toga što je odobrila SAD-u da nastavi s razmještanjem vojne opreme na njezinu tlu i izrazilo nezadovoljstvo odlukom nizozemskog suda o povratu krimskog blaga Ukrajini.

"Čini se da su nizozemske vlasti počele nalaziti poseban užitak u svjesnom uništavanju veza s Rusijom", rekla je u priopćenju glasnogovornica ministarstva Marija Zaharova.

Zaharova je rekla da je odluka nizozemskog suda o povratu krimskog muzejskog blaga Ukrajini umjesto Rusiji nepravedna i da će označiti kraj ambicija Haaga da postane svjetska pravosudna prijestolnica.

Rusija je prošlog tjedna najavila žalbu na odluku nizozemskog suda po kojoj se iznimno vrijedna zbirka zlatnih umjetnina s Krima koje su bile posuđene nizozemskom muzeju, ima vratiti Ukrajini, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close