građanima srbije

Kreće evidencija imovine izbjeglih i prognanih

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 17:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Savez Srba iz regije Miodrag Linta najavio je da će sutra početi evidentiranje imovine izbjeglih i prognanih osoba i drugih građana Srbije, koja je otuđena, oštećena, uništena ili neadekvatno prodana i razmijenjena u Sloveniji, Hrvatskoj i Federaciji BiH.

Rekao je da će akcija trajati do 15. ožujka, te je pozvao sve oštećene da popune obrasce na osnovu kojih će biti napravljena evidencija imovine i proslijeđena europskim institucijama.

Linta je istaknuo da je jedan od ciljeva ovog saveza rješavanje brojnih problema stotina tisuća izbjeglih Srba čija su prava ugrožena i zbog čega su i pokrenuti evidentiranje otete i uništene imovine i pružanje pomoći u vraćanju oduzetih stečenih i brojnih drugih prava.

"Cilj je da se prognanim Srbima, koji su još uvijek podstanari ili žive u lošim uvjetima pomogne da što prije riješe stambeno pitanje, kao i druge probleme u procesu integracije", rekao je Linta i dodao da je zbog toga promoviran i prvi broj lista "Srpsko kolo".

Linta je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem nazočio otvaranju prostorija Saveza Srba iz regije u ovom gradu, prenose mediji.

Naveo je da je administracija u Novom Sadu pokrenula pitanje smještaja izbjeglih i prognanih, pa su na taj način i osigurane dvije lokacije za izgradnju stanova za izbjeglice - jedna u Veterniku, a druga u Futogu.

Vučević je naglasio da od Saveza Srba iz regije očekuje da radi na rješavanju konkretnih pitanja, a ne da bude jedno u nizu udruženja koje će putem projekata tražiti novac.

"Danas imamo mnogo udruženja koja se na papiru zalažu za interese Srba iz regije i za navodno očuvanje srpske tradicije, a u stvari cilj su im osobni interesi", rekao je Vučević.

Kopirati
Drag cursor here to close