Dugo je i trajalo

Kraj na vidiku: SBB najavio raspad koalicije sa SDA

Vijesti / Flash | 18. 02. 2016. u 14:33 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predajom kredibilne aplikacije za članstvo u EU, strateški nacionalni i državni cilj je, uz velike i poznate kadrovske ustupke SBB-a, djelomično već ostvaren. SBB neće biti nikakav problem i zato će, nakon svega, sa zadovoljstvom sve svoje pozicije biti spreman u roku odmah prepustiti drugima, ako u SDA prevladavaju takvi interesi'', navodi se u priopćenju Saveza za bolju budućnost BiH nakon nesklada u izjavama oko dogovora za zajedničkog kandidata na izborima za Predsjedništvo 2018. godine.

Naime, Fahrudin Radončić je na ročištu pred Sudom BiH izjavio kako je dogovorio s vrhom SDA da on bude kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva sljedećeg izbornog ciklusa, što je Bakir Izetbegtović demantirao.

''Povodom izjava pojedinaca iz vrha SDA da SDA i SBB za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH za izbore 2018. godine, neće zajednički kandidirati Fahrudina Radončića, niti da je uopće postojao takav dogovor, Press centar SBB upoznaje javnost da nema potrebe polemizirati o hipotetičkim opcijama ili očito različitim shvatanjima razgovora vođenih u četiri oka i njihovoj javnoj interpretaciji'', navedeno je u priopćenju SBB-a.

Što se tiče Izetbegovićevog zadovoljstva da Radončić podržava koaliciju, SBB podsjeća javnost da je ona nastala kao posljedica kaotičnog stanja u Federaciji BiH i općeg interesa i političkih zahtjeva da SBB svojim ulaskom u vlast stabilizira Federaciju i Bosnu i Hercegovinu.

Izetbegović je, podsjećamo, rekao kako "nije točno da je dogovoreno da Fahrudin Radončić bude zajednički kandidat SDA i SBB-a 2018. godine'' te da ne zna zašto je Radončiću trebalo da daje takve izjave. No, rekao je kako i dalje podržava koaliciju sa SBB-om.

Na Radončićeve izjave reagirali su i drugi dužnosnici SDA rekavši kako će vrh stranke morati dati odgovore od kud to da se čelniku druge stranke prepušta tako važna funkcija.

Kopirati
Drag cursor here to close