'Upad'

Kradljivci drva iz BiH pobjegli preko granice, ostavili konje, kola i motornu pilu

Vijesti / Flash | 12. 11. 2015. u 12:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je krađa drva uz granicu s BiH postala unosan i učestao "posao" svjedoči i slučaj koji se dogodio u srijedu kod Starog sela nedaleko od Topuskog, gdje su četvorica državljana BiH s konjima i zaprežnim kolima nezakonito ušli u Hrvatsku, motornom pilom posjekli čak 27 stabala, a kada ih je uočila policija sve su ostavili za sobom i pobjegli preko granice.

Prilikom nadzora granice, sisačko-moslovački policajci jučer su u poslijepodnevnim satima u šumi uočili četvoricu muškaraca koji su motornom pilom već bili posjekli 27 stabala.

Oni su na zaprežnim kolima nezakonito prešli državnu granicu, a vidjevši policajce sva četvorica su pobjegli, ostavivši za sobom dva konja i kola te motornu pilu.

S suradnji s policijom u Velikoj Kladuši (BiH) hrvatski policajci rade na otkrivanju ovih kradljivaca u pokušaju, ali i brojnih drugih koji su zadnjih mjeseci i godina učestalo "upadali" u Hrvatsku radi krađe drva.

Upravo je područje Topuskog često meta kradljivaca, koji preko rijeke Gline nezakonito prelaze granicu i u šumama sijeku drva te ih odvoze natrag u BiH.

Budu li uhvaćeni, u pravilu ih se kazneno prijavljuje zbog krađe i nezakonitog prelaska granice te im se u upravnom postupku izriče rješenje o protjerivanju uz zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne ili više godina.

(FENA) C.K.

-------------------------------------------------------------

Kopirati
Drag cursor here to close