Rade u plastenicima

KPZ Bare: Nismo radili ništa što bi moglo usmrtiti ribe u Radobolji

Vijesti / Flash | 12. 10. 2016. u 09:55 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zatvoru nije bilo nikakvih radova koji bi mogli usmrtiti ribe u Radobolji, rekli su jutros za Bljesak.info iz KPZ Bare.

''Upućujemo demant Udruzi sportskih ribolovaca Neretva 1933. Nismo izvodili nikakve radove koji bi mogli usmrtiti ribu, radimo većinom u plastenicima, a mi na ovome dijelu i čuvamo da netko tu ne lovi ribu. Ovom prilikom pozivam Udrugu da, ako želi, slobodno dođe i provjeri'', poručili su uposlenici ekonomije KPZ Bare.

Podsjetimo, Udruga sportskih ribolovaca imala je sumnje da su u zatvoru bili neki radovi te da se izlila solna ili sumporna kiselina, a Sulejman Ćurić, predsjednik Upravnog odbora Udruge sportskih ribolovaca 'Neretva1933' za Bljesak.info ranije je rekao kako nisu urađene analize i nema nikakve službene potvrde o tome što bi mogao biti uzrok uginuća riba.

''Ovog puta krenulo je još od vrela Radobolje gdje pojedinci imaju bazene, pa moguće je da je to i od čišćenja bazena, no ovo su samo sumnje'', rekao je Ćurić.

Podsjetimo, dok inspekcija tvrdi kako nije riječ o pomoru ribe u rijeci Radobolji u Mostaru nego uobičajenoj pojavi u ovom razdoblju, Udruga sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Mostar rekla je da Radobolja postaje industrijski kanal i kako od nje odustaju.

''Neodgovorni i neinformirani pojedinci, ljudi koji ne znaju dođu ovdje i ispuste varikinu, solnu kiselinu ili klor. Uostalom nije problem što je riba uginula i potrovana, nego što je korito rijeke zatrovano i u sljedećih deset godina tu nema ribe, to je mrtva rijeka i to može biti industrijski kanal'', poručili su ranije iz ove Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close