traže istragu

Kovač: Izvijestit ću kolege iz EU-a o posjetu Stocu

Vijesti / Flash | 17. 10. 2016. u 13:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač najavio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će europske kolege izvijestiti o posjetu Stocu, nakon što su u toj općini prekinuti lokalni izbori.

"Danas popodne ću uzeti riječ i naglasiti da sam s potpredsjednikom Vlade Božom Petrovim, koji je u međuvremenu izabran za predsjednika Sabora, bio u Stocu, gdje smo razgovarali s načelnikom općine i dali podršku institucijama BiH da se provede istraga o izgredima, o pokušaju narušavanja reda i ustavnog poretka u BiH i da tražimo se provede istraga prije nego što se ponove izbori u Stocu", rekao je Kovač u pauzi sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a, koji zasjedaju u Luxembourgu, javlja Hina.

Prije toga, ministri su usvojili zaključke u kojima su izrazili žaljenje zbog održavanja referenduma u Republici Srpskoj te pozvali vlasti Bosne i Hercegovine da provedu istragu u vezi s nepravilnostima i nasilnim incidentima na nedavno održanim lokalnim izborima.

U zaključcima se ne spominje nijedan incident pojedinačno.

Također, ministri su pozivali vlasti u BiH da nastave s provedbom reformskog programa te su dali potporu vojnoj operaciji EU-a Althea u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close