Optužnice

Kovač: Hrvatska ne zna broj optužnica protiv hrvatskih branitelja u BiH

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 19:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ne zna koliki je broj optužnica protiv hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini, rekao je u četvrtak šef diplomacije Miro Kovač i poručio da će vlada štititi njihove interese te interese hrvatskih građana i proračuna od bankovnih tužbi, a za tužbu Slovenije protiv Hrvatske zbog Ljubljanske banke treba tek vidjeti je li dopuštena, piše Hina.

"Ne znamo koliko ih ima", rekao je ministar vanjskih i europskih poslova u središnjem dnevniku Nove TV upitan o stotinama optužnica protiv hrvatskih branitelja.

Ranije u četvrtak umirovljeni general Pavao Miljavac rekao je da u BiH postoji 900 optužnica protiv hrvatskih branitelja.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) u kontaktu je sa sudbenom vlašću u BiH i "mi ćemo učiniti sve kako bismo svoje građane zaštitili, svoje hrvatske branitelje", rekao je Kovač.

Hrvatska ne prihvaća kvalifikacije o takozvanom, navodnom zločinačkom pokretu, rekao je i naglasio "mi to ne prihvaćamo, to smo rekli i Haškom sudu".

"Vi znate jako dobro da je hrvatski narod spasio BiH", "organizirao se, samostalno zaustavio agresiju" koju je potaknuo bivši predsjednik Srbije Slobodan Milošević.

Hrvatskim braniteljima ipak je poručio da se prije putovanja u BiH informiraju u ministarstvu branitelja i ministarstvu pravosuđa jesu li njihova imena na popisu.

Srbija i BiH imat će obavezu surađivati u tom pitanju, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close