neredi i na ulicama

Kosovo: Nakon dva suzavca, opozicija baca kamenje na Parlament

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 14:30 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica oporbenog pokreta Samoopredjeljenje Aida Derguti aktivirala je suzavac na sjednici Predsjedništva kosovskog parlamenta, koje je razmatralo posljedice jutrošnjeg kosa u tom zakonodavnom tijelu koji je nastao, također, aktiviranjem suzavca u dvorani za plenarna zasjedanja.

Predsjedništvo je, naime, pozvalo Derguti kako bi saznali namjere oporbe, ali je ona odgovorila aktiviranjem suzavca.

Nakon toga su svi članovi Predsjedništva napustili prostoriju, javila je agencija Kosova press, a prenosi Tanjug.

Kosovska oporba protivi se formiranju Zajednice srpskih općina i sporazumu o demarkaciji granice s Crnom Gorom.


Podsjetimo, jutros je pola sata prije početka sjednice kosovskog parlamenta u dvoranu parlamenta bačen suzavac, a tome je prethodio sukob zastupnika oporbenog pokreta Samoopredjeljenja i pripadnika osiguranja.

Suzavac su ponovo aktivirali zastupnici Samoopredjeljenja Glauk Konjufca i Time Kadrijaj.

Jutros je uhićen zastupnik Ismail Kurteshi, a predstavnici Samoopredjeljenja kažu kako vlada pokušava izvršiti pritisak na oporbu. Ispred zgrade su okupljeni građani koji izvikuju "Zajednica i demarkacija neće proći", prenosi Tanjug.

Napeta situacija na ulicama Prištine

Zastupnici kosovske opozicije bacaju kamenje na zgradu parlamenta u Prištini, pošto im nije dozvoljena nazočnost na skupštinskoj sjednici koju su prethodno prekinuli suzavcem, javljaju prištinski mediji.

Inače, kosovska oporba već četiri mjeseca blokira rad parlamenta, a u više navrata sjednice su prekidane zbog bacanja suzavca.

Situacija na ulicama Prištine postaje napeta, a pristalice opozicije bojom i kamenicama napali su zgradu Skupštine i kontejnerima za otpad su blokirali jednu od glavnih ulica u središtu Prištine.

Pristalice kosovske opozicije, također su oko 15 sati u Prištini kamenjem gađali pripadnike Policije Kosova i prozore na zdanju parlamenta.

Oni su policajce gađali i crvenom bojom, a na zgradi parlamenta je pričinjena velika šteta. Policija osigurava sve prilaze Skupštini Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close