Susret s EBRD-om

Košarac: Seoski turizam može biti razvojna šansa BiH

Ministar Košarac posebno se osvrnuo na mogućnost razvoja seoskog turizma, za koji je istaknuo da može biti razvojna šansa BiH. On je ukazao na važnost razvoja i unapređenja ljudskih kapaciteta i obrazovanja turističkog kadra.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2020. u 17:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu direktora Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužanu Hargitaji (Zsuzsanna Hargitai).

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima sa naglaskom na izgradnju Koridora Vc. Akcent je stavljen i na razvoj održivog turizma u BiH. Istaknuto je da EBRD podržava unapređenje ovog sektora, te da je spreman financijski podržati strategije za razvoj turizma u BiH.

Ministar Košarac posebno se osvrnuo na mogućnost razvoja seoskog turizma, za koji je istaknuo da može biti razvojna šansa BiH. On je ukazao na važnost razvoja i unapređenja ljudskih kapaciteta i obrazovanja turističkog kadra za potrebe suvremenog tržišta.

Sugovornici su razmijenili mišljenje o formiranju industrijskih i slobodnih ekonomskih zona u BiH u pojasu Koridora Vc, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close