Tvrdi Korman

Manje vršenja kaznenih dijela u FBiH

Što se tiče zdravstvenoga stanja policijskih službenika, kazao je Korman, trenutno ih je 40 u samoizolaciji, dok tri imaju simptome koronavirusa.
Vijesti / Flash | 11. 04. 2020. u 20:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Federalnog stožera civilne zaštite i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman tijekom redovitog obraćanja predstavnika federalnih institucija pohvalio je građane koji, kako je kazao, u velikoj mjeri poštuju i pridržavaju se svih donesenih mjera i naredbi.

Posebnu zahvalnost izrazio je umirovljenicima koji su u prethodnom tjednu, pridržavajući se svih mjera, podigli svoje mirovine i završili druge obaveze koje su imali što pokazuje zavidan nivo poštivanja svih naloženih mjera.

''Od petka u 12 sati ponovo je na snazi naredba o zabrani kretanja za osobe starije od 65 godina. Ta naredba je u ovom trenutku opravdana i na taj način želimo da zaštitimo našu najosjetljiviju populaciju'', kazao je Korman.

Kada je riječ o naredbi u vezi stavljanja građana u izolaciju, kako je dodao, na području Federacije BiH izdato je oko 30.000 takvih rješenja. Po svim tim rješenjima policijski službenici su postupali svakodnevno, obilazili građane i evidentirali koje su građane zatekli na adresi stanovanja, a koje ne.

Video: Korman: Izdato oko 30.000 rješenja o izolaciji

''Za one građane koje nismo zaticali na adresi stanovanja donesena je nova naredba gdje su ti građani stavljani pod nadzor policijskih službenika i takvih građana je trenutno osam u Kantonu Sarajevo'', kazao je Korman, dodajući da nova rješenja izdaje Federalni zavod za javno zdravstvo i da će takva lica upućivati u karantene, čime će i policijskim službenicima biti olakšan rad na takvim lokacijama.

Pored ovih zadataka, policijski službenici obavljaju redovne poslove i zadatke, a u ožujku je zabilježen pad izvršenja kaznenih djela za osam posto, u vezi prometa za 22 posto, smrtnih slučajeva u prometu za 40 posto, napada na ovlaštena službena lica je u padu za 16 posto, dok je došlo do manjeg povećanja kada je riječ o kršenju javnog reda i mira zato što su policijski službenici izdavali prekršajne naloge za osobe koje nisu poštivale izdate naredbe.

Što se tiče zdravstvenoga stanja policijskih službenika, kazao je Korman, trenutno ih je 40 u samoizolaciji, dok tri imaju simptome koronavirusa.

''Apeliram na načelnike civilnih zaštita u županijama da osiguraju dovoljno zaštitne opreme za službe koje rade na terenu jer trenutno, kako imam informaciju od policijskih komesara, snalaze se na razne načine kako bi osigurali zaštitnu opremu za policijske službenike. Također, zahvalio bih se našim građanima i pozvao ih da još više poštujemo ove naredbe jer samo na takav način, našim zajedničkim radom možemo suzbiti širenje koronavirusa'', zaključio je Korman.

Kopirati
Drag cursor here to close