I to je BiH

Koristili privatne automobile za navodna službena putovanja

Vijesti / Flash | 09. 08. 2016. u 13:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proračun Srednjobosanske županije za 2015. godinu donesen je bez realnog uravnoteženja s obzirom na to da nije zasnovan na principu točnosti.

Ukupni prihodi nisu pokrili ukupne rashode što nije u skladu sa članovima 4. i 6. Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine, piše između ostalog, u izvještaju o financijskoj reviziji entitetskog Ureda za reviziju institucija.

Između ostalog, u izvještaju se navodi netransparentost u evidentiranju korištenja službenih vozila kao i troškovi predstavljeni kao ''korištenje privatnih vozila u službene svrhe'' bez odgovarajućeg pismenog pokrića, javlja N1.

Dakle, više od 70.000 maraka potrošeno je za korištenje privatnih automobila za razne poslove, a da pri tome nije ostavljena odgovarajuća dokumentacija odnosno dokaz o stvarnoj upotrebi vozila u poslovne svrhe.

Ured je utvrdio i nepravilnosti u pravdanju putnih troškova i dnevnica, a zabilježeni su i slučajevi pravdanja dva službena putovanja - jednim nalogom. Putovanja i utrošak goriva bez kontrole uz ozbiljno neracionalno korištenje javnih sredstava.

Kompletan izvještaj možete pročitati OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close