Poruke Bošnjacima?

Kordinacija udruga ABiH 'proziva' MUP HNŽ: Nije bilo potrebe za ovom predstavom!

Vijesti / Flash | 19. 08. 2014. u 15:53 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija boračkih udruženje Armije BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se priopćenjem za javnost u vezi s jutrošnjim uhićenjem pet pripadnika Armije BiH, koji se sumnjiče za ratne zločine nad Hrvatima 1993. godine u Mostaru.

U priopćenju se navodi kako Koordinacija u potpunosti podržava rad pravosudnih organa, a posebno kada se radi o procesuiranju počinjenih ratnih zločina, no dodaje se kako brojni zločini nad bošnjačkim stanovništvom do danas nisu procesuirani.

"S obzirom na očitu manipulaciju stanjem u Mostaru, inzistiramo da se svi predmeti ustupe državnom tužiteljstvu, jer je lokalno pravosuđe dokazalo da je nesposobno i podložno političkim utjecajima (Vranica i ostali). Očiti nerazmjer u podignutim optužnicama i već izrečenim presudama, budi sumnju u dobre i iskrene namjere tužiteljstava i njegovih političkih mentora", stoji dalje u priopćenju.

Koordinacija boračkih udruženje tvrdi kako je prilikom današnjeg uhićenja došlo do zlouporabe policijskog aparata, "jer način i vrijeme uhićenja, ne odražavaju pravo stanje stvari u Mostaru i Hercegovini".

"Svi uhićeni su u svakom trenutku bili dostupni pravosudnim organima i nije bilo potrebe za ovom predstavom. A posebno je pitanje zašto je od jutros specijalna jedinica MUP-a HNŽ u punoj borbenoj gotovosti? Da li se Bošnjacima i danas šalju poruke? Mostaru je potrebna istina", stoji na kraju priopćenja za javnost Koordinacija boračkih udruženje Armije BiH HNŽ-a.

Podsjećamo, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) jutros su na području Mostara uhitili nekoliko osoba zbog sumnje da su u ratu u Bosni i Hercegovini sudjelovali u zločinima nad Hrvatima u Bijelom Polju kraj Mostara.

"Službenici SIPA-e vrše određene aktivnosti na širem području Mostara, a po naredbi Tužiteljstva BiH. U ovoj akciji traga se za osobama koje se sumnjiče da su počinile ratni zločin", potvrđeno je za Bljesak.info iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close