Mostar

Kordić: Povijesni dan za BiH i jasna potpora europskoj budućnosti

Važno je iskoristiti ovaj momentum i potporu EU i međunarodne zajednice kako bi se BiH priključila zajednici europskih naroda!
Vijesti / Flash | 13. 10. 2022. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska komisija predložila je zemljama članicama Europske unije da dodijele Bosni i Hercegovini kandidatski status s uvjetima, a konačnu riječ u prosincu će donijeti Europsko vijeće, pri čemu je potrebno da sve članice odluku donesu jednoglasno.

„Ovo je povijesno važan trenutak za našu domovinu! Važno je iskoristiti ovaj momentum i potporu EU i međunarodne zajednice kako bi se BiH priključila zajednici europskih naroda! Čvrsto vjerujem kako nakon Mostarskog sporazuma i uspostave funkcionalne vlasti u našemu gradu birajući legitimne predstavnike imamo europsku perspektivu. Zato večeras podižemo zastavu EU u Mostaru, gradu koji je od slučaja postao primjer  i putokaz kako BiH može naprijed poštujući sve njezine identitete, konstitutivne narode i sve žitelje Bosne i Hercegovine“, poručio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

U srijedu večer Stari most i Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače osvijetljeni su bojama Europske unije povodom preporuke Europske komisije da se BiH dodijeli status kandidata za članstvo u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close