Sastanak u Mostaru

Koordinacija HDZ-a u Njemačkoj dala jasnu potpornu strankama unutar HNS-a

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 13:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora prof. dr. Dragan Čović, i Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora dr. Božo Ljubić razgovarali su danas na sastanku koji je održan u Domu HDZ BiH u Mostaru s predsjednikom Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Westfaliju i predsjednikom Časnog suda Hrvatskog svjetskog kongresa dr. Veselkom Jovanovićem.

''Iako razočaran odlukom HDZ 1990, dajem jasnu podršku svim strankama u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH, apsolutno ne podržavam podjele unutar HNS-a BiH, predstojeći parlamentarni izbori jedni su od ključnih za sve Hrvate u BiH.

Predstavnici iseljenih Hrvata kroz svoje djelovanje prenosit će istinu o položaju Hrvata u BiH u svojim zemljama“, rekao je dr. Veselko Jovanović, predsjednik Koordinacije HDZ-a Sjeverna Rajna–Westfalija.

Dodao je kako će Koordinacija HDZ-a Sjeverna Rajna–Westfalija podržati projekt i listu Hrvatskog narodnog sabora, a svoje resurse i organizacijske mogućnosti usmjerit će HNS-u BiH na raspolaganje.

Lista HNS-a je ključna, ona će predstavljati Hrvatsko političko zajedništvo, Hrvati iz iseljeništva i politički predstavnici Hrvata iz Bosne i Hercegovine okupljeni u HNS-u, suočeni s neravnopravnom pozicijom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini odlučili su učiniti sve što je u njihovoj moći da se ostvari istinska ravnopravnost i očuva konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH. Cilj Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH je apsolutno osigurati ustavnu i stvarnu jednakopravnost Hrvata u BiH s druga dva naroda.

Predsjednik Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Westfaliju dr. Veselko Jovanović, ponudio je i značajniju suradnju predsjedniku HNS BiH prof. dr. Draganu Čoviću i predsjedniku Glavnog vijeća HNS BiH dr. Boži Ljubiću, za sva pitanja hrvatskog iseljeništva.

Koordinacija HDZ-a za Sjevernu Rajnu i Westfaliju bit će servis Hrvatskom narodnom saboru, kako bi se stvorilo hrvatsko političko zajedništvo u hrvatskom iseljeništvu.

Nakon osnivanja Odbora za međunarodne odnose, unutar Hrvatskog narodnog sabora, puno je novih stvari pokrenuto, a što se tiče pitanja Hrvata u BiH, Odbor za međunarodne odnose, apsolutno podržava politiku Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, i zajedništvo Hrvatskih stranaka u BiH.

''Vrlo nam teško pada jer Hrvatima nije osigurana jednakopravnost u BiH. Nepravdu treba što prije ispraviti, predstavnici hrvatskog naroda trebaju što prije zauzeti funkcije koje im i pripadaju“, zaključio je dr. Veselko Jovanović, predsjednik Koordinacije HDZ-a Sjeverna Rajna–Westfalija, pozvao je Hrvate u BiH na okupljanje oko ideje narodne slobode koju propagira Hrvatski narodni sabor BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close