Svaka čast!

Konvoj pomoći od 54 šlepera krenuo iz BiH za Tursku

Minimalna vrijednost prikupljene pomoći procjenjuje se na šest milijuna KM, a večerašnjem ispraćaju je prisustvovao i turski veleposlanik u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2023. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konvoj pomoći od ukupno 54 šlepera krenuo je u petak iz Sarajeva prema Turskoj. Danima je pomoć u organizaciji Pomozi.ba prikupljana na više lokacija, a narod Bosne i Hercegovine položio je test humanosti - prikupivši tone i tone najpotrebnijeg za ugrožena područja, piše N1.

Šleperi su krenuli iz sarajevskog naselja Rajlovac, a ići će do turskog grada Idirne, gdje će pomoć preuzeti AFAD koji će nastaviti distribuciju prema gradovima koji su pogođeni zemljotresom.

U šlepere su na stotine vrijednih volontera upakirali hranu, vodu, higijenske potrepštine, grijalice, agregate, vreće za spavanje, šatore, potrepštine za bebe i one najmlađe.

Minimalna vrijednost prikupljene pomoći procjenjuje se na šest milijuna KM, a večerašnjem ispraćaju je prisustvovao i turski veleposlanik u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Udruženja Pomozi.ba, poručuje da se nastavlja sa akcijom, te podcrtava šta bi sada bilo od posebne pomoći.

"Do sada na to nismo obratili pažnju, a nismo imali donacije toga – radi se o igračkama za djecu. U narednim periodima apeliramo na takve donacije. U planu je ujedno i nabavka stambenih kontejnera, u pregovoru smo sa nekoliko turskih i bugarskih firmi. U planu nam je da osiguramo po 100 kontejnera, kako za Tursku, tako i za Siriju", pojasnio je Karalić.

Kopirati
Drag cursor here to close