Plan za društvenu koheziju

Konjic prvi u HNŽ-u potpisao potokol protiv motivirane mržnje

U Konjicu potpisan Akcijski plan za društvenu koheziju zajednice
Vijesti / Flash | 16. 02. 2024. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić u petak je potpisao Akcijski plan za društvenu koheziju zajednice za period 2024.-2026. godine Grada Konjica i Protokol o postupanju u slučajevima pojava incidenata motiviranih mržnjom.

Potpisivanju Akcijskog plana i Protokola nazočila je Aida Premilovac Zaklan, službenica za demokratski razvoj Ureda Misije OSCE-a u Mostaru.

Preventivno djelovanje

''Suradnja koju smo imali u proteklom periodu s predstavnicima OSCE-a rezultirala je potpisivanjem ovih značajnih dokumenata. Aktivnosti koje smo već provodili također su bile koordinirane s OSCE-om, bez obzira na to što nismo imali potpisane protokole i odluke. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Drago mi je da smo formalno pravno ipak ovaj dio završili i zaokružili. Želja nam je da u narednom periodu bude što manje tih pojava, ali naravno treba biti preventivnog djelovanja, kao što smo to već i do sada radili. Želim da pozovem sve, a naročito u Gradskoj upravi, poduzeća i javne ustanove da se u skladu s Protokolom i ponašaju'', kazao je gradonačelnik Ćatić zahvaljujući se OSCE-u na podršci i suradnji.

Zadovoljstvo potpisivanjem Akcijskog plana i Protokola izrazila je i Aida Premilovac Zaklan.

Prvi u HNŽ-u

''S velikim zadovoljstvom mogu istaći da smo okončali jednu vrlo važnu fazu u suradnji s gradonačelnikom, s civilnim sektorom i s predstavnicima službi Grada Konjica. Konjic je prva sredina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja je potpisala Akcijski plan i Protokol i ovom prilikom čestitam Gradu Konjicu na opredijeljenosti da sa svim svojim stanovnicima radi dalje na principima tolerancije, suživota, solidarnosti i sličnih tema koje su predviđene Akcionim planom'', naglasila je Premilovac Zaklan tijekom današnjeg susreta s gradonačelnikom Ćatićem i suradnicima, priopćili su iz Gradske uprave Konjica.

Kopirati
Drag cursor here to close