I odaje počast

Kongresom Udruga dragovoljaca i veterana se drži i podupire dignitet Domovinskog rata

Vijesti / Flash | 27. 09. 2015. u 12:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi dan Programa Međunarodnog kongresa Udruge dragovoljaca i veterana u Hercegbosanskoj županiji koji organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne Hercegbosanske županije i Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata RH Podružnica Vukovarsko-srijemske županije održan je u subotu u Livnu.

Domaćin drugog dana je bio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, a uz premijera kongresu su nazočili ministar MUP-a Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Ivica Brešić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Bosne i Hercegovine zajednica Podružnica županije Zapadnohercegovačke iz Širokog Brijega, Mario Tica, predsjednik Udruge DVDR-a HVO-a BiH zajednica Podružnica županije Posavske, Marijan Tunjić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata "Brodosplit“ iz Splita, Goran Kosor, predsjednik Braniteljske udruge "Podstrana“ iz Podstrane, Robert Petričević, iz Policijsko veteranskog društva "Sever“ za Pomurje iz Slovenije, Joža Prša, župan Velike Polane iz Slovenije, Damjan Jaklin, predsjednik Udruga DVDR-a HVO-a BiH zajednica Podružnica Hercegbosanske županije iz Tomislavgrada, Jozo Radoš, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Vukovarsko srijemske županije Marko Miličević i drugi članovi spomenutih udruga.

Tijekom sastanka prezentirana su iskustva iz dosadašnjeg rada braniteljskih zadruga u Republici Hrvatskoj, mogućnosti i načini pristupa Europskim fondovima, sanaciji Spomen - obilježja poginulim braniteljima iz Vukovara na Kupreškom polju kao i izgradnja Rehabilitacijsko - kulturnog centra "Veteran“ koji će biti na području Vukovarsko-srijemske županije u kojem će biti smještajni kapaciteti za prihvat branitelja.

Na početku razgovora predsjednik Vlade Hercegbosanske županije izrazio je veliko zadovoljstvo da može ugostiti veterane i pripadnike Domovinskog rata iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao i veterane i pripadnike Domovinskog rata iz Hercegbosanske, Posavske i Zapadnohercegovačke županije. Naglasio je kako Livno ima potencijal i da će dobro doći iskustva iz načina rada i funkcioniranja braniteljskih zadruga iz Republike Hrvatske i izrazio nadu da će se ova suradnja ubuduće još više intenzivirati kako bi se ljudima pružila perspektiva na ovim prostorima.

Marko Miličević, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Vukovarsko - srijemske županije u svom obraćanju naglasio je kako se na ovaj način drži i podupire dignitet Domovinskog rata i odaje velika zahvala svim braniteljima na izborenoj slobodi koju danas imamo.

Veterani i pripadnici Domovinskog rata posjetili su Spomen - obilježje u Donjim Rujanima i Muzej na Gorici, te su boravili i na Kruzima iznad Livna na kojima obitavaju divlji konji. Prvi dan Međunarodnog kongresa Udruge dragovoljaca i veterana u Hercegbosanskoj županiji održan je u Kupresu, dok će treći dan 27. rujna biti održan u Tomislavgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close