Blago nama

Konaković: Važan potencijal BiH je u dijaspori

Ministar Konaković je u razgovorima istaknuo kako smatra da se u bh. dijaspori nalazi izuzetno važan potencijal za BiH u cjelini, i da je nužno efikasnije mobiliziranje njenog ekonomskog, ali i svakog drugog značaja u budućnosti.
Vijesti / Flash | 21. 06. 2023. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravi u radnoj posjeti Republici Sloveniji. Posjetu Sloveniji iskoristio je za susrete i druženja s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore koji žive i rade u Republici Sloveniji.

Posjetio je Muslimanski kulturni centar u Ljubljani gdje se susreo i razgovarao s predsjednikom Mešihata IZ u Republici Sloveniji, muftijom Nevzetom Porićem, a zatim se u prostorijama Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Ljubljani susreo s predstavnicima Bošnjačkog kulturnog saveza i Bosanskim akademskim društvom.

Ministar Konaković je u razgovorima istaknuo kako smatra da se u bh. dijaspori nalazi izuzetno važan potencijal za BiH u cjelini, i da je nužno efikasnije mobiliziranje njenog ekonomskog, ali i svakog drugog značaja u budućnosti te da je potreban kontinuiran i mnogo aktivniji pristup tom važnom segmentu suradnje dijaspore i matične države", priopćeno je iz MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close