Ohrabrujuće poruke iz Hrvatske

Konaković s Plenkovićem: Prilika za pozitivne promjene

Plenković je poželio dobrodošlicu Konakoviću, te čestitao vladajućim strankama u BiH najbržem uspostavljanju Vijeća ministara u vrijeme kada je to malo tko očekivao, priopćeno je iz MVP-a.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2023. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku službene posjete Republici Hrvatskoj ministar Elmedin Konaković susreo se i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković je poželio dobrodošlicu Konakoviću, te čestitao vladajućim strankama u BiH najbržem uspostavljanju Vijeća ministara u vrijeme kada  je to malo tko očekivao, priopćeno je iz MVP-a.

Ministar Konaković je istaknuo da su ohrabrujuće poruke koje stižu iz Hrvatske da se neće graditi zidovi i tvrđave prema BiH, te da postoji naznaka neke nove ere u odnosima među strankama i državama regije.

Plenković je skrenuo pažnju na blizinu Europskih izbora koji su zakazani za narednu godinu,te je istakao da je ova godina ključna za brzi preokret imidža koji Bosna i Hercegovina ima u europskim krugovima.

On je pozvao na suradnju i istaknuo da bi ova godina trebala biti iskorištena kao prilika za pozitivne promjene.

Konaković je prilikom sastanka kazao i da je svjestan kompleksnosti važnih tema o kojima se treba raspravljati, te ne sporeći bitnost odnosa ove dvije države, ipak treba unutrašnju ivanjsku politiku naše države voditi u institucijama BiH, te da je pitanje izbornog zakonodavstva i izmjene ustava isključivo unutrašnje pitanje BiH koje treba rješavati.

Kopirati
Drag cursor here to close