Radončić

Komunistička tri lista, napad s 13 strana i neviđeni pritisak

Vijesti / Flash | 14. 09. 2016. u 18:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politiku ne doživljavam kao svoju sudbinu, pa se ne bojim zagrljaja sa SDA'', rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić odgovarajući na pitanje je li zagrljaj stranke Bakira Izetbegovića zagrljaj SDA smrtonosan za SBB kao što je bio SDP-u i djelomično DF-u i kao što je bio zagrljaj HDZ-a BiH 'devedesetki'.

''Došao da napravim alternativu'', rekao je u Pressingu televizije N1 Radončić ističući kako njegova stranka ne želi biti opozcija nikome.

Stranku je kaže napravio jer svaki šesti stanovnik BiH ide na spavanje gladan.

''Ne bojim se zagrljaja. pozitivno utječemo jedni na druge. SDA i SBB složni su u ekonomskom planu. Imali smo 20 radnih sastanaka, gospoda Čović i Izetbegović i ja s ministrima i suradnicima i vršimo strašan liderski pritisak kakav nije viđen'', rekao je i dodao kako se ''potpuno prilagođava tezi izetbegovića da 2017. godine BiH mora biti najveće gradilište''.

''Netko nam je uzeo dvije godine vremena. Komunisti, ustvari SDP, nije ostavio ni tri lista dokumentacije za nove puteve. Mi krećemo od nule. Moramo napasti autoput na 13 pravaca i 20 pozicija i onda bi to završili za četiri godine. Ako budemo kao prethodne vlasti, onda ćemo autoput završiti nakon mog života'', rekao je, između ostalog, Radončić, kojeg su predstavili kao najmoćnijeg političara i biznismena u regiji.

Rekao je da ih je pomirio državnički odnos, Čović i jedan međunarodni čimbenik, kojeg nije želio spominjati. Kaže kako je pak Izetbegovića i Čovića pomirila odgovornost i činjenica da ne mogu raditi jedan bez drugog.

Kaže kako mu nakon Izetbegovića ne bi imato tko stati na put za Predsjedništvo BiH, ali da on o tome ne razmišlja. Dodao je kako nije čuo kako bi supruga Bakira Izetbegovića, Sebija, mogla ući u Predsjedništvo.

Kopirati
Drag cursor here to close