Ideje

Komšić: Vrijeme je da BiH preda zahtjev za članstvo u EU

Vijesti / Flash | 26. 06. 2014. u 11:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda je došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina preda formalni zahtjev za članstvo, kako bi se prema novim strukturama u EU iskazala volja građana Bosne i Hercegovine da krenu dalje, unatoč svim teškoćama i političkim preprekama.

Izjavio je to član Predsjedništva BiH Željko Komšić tijekom susreta s Bernardom-Henrijem Levyjem, francuskim povodom postavke njegove predstave "Hotel Europa“, koja govori o temeljnim vrijednostima ljudskih prava.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Europi nakon izbora za Europski parlament, te se usuglasili o potrebu uvažavanja ljudskih prava kao dijela temeljnih vrijednosti na kojima počiva Europa, ali i o potrebi da Bosna i Hercegovina hrabrije iskorači na putu europskih integracija.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Levy je informirao Komšića o namjeri da prikupi milijun potpisa potpore za članstvo BiH u EU.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić me je zahvalio na njegovom angažmanu i prijateljstvu prema BiH koje traje već desetljećima. Istaknuo je svoje shvaćanje da je Francuska iskazala veliki interes, putem inicijative Brdo procesa, za europski put Bosne i Hercegovine, te poslala poruku da se odnos Europe prema Bosni i Hercegovini mijenja u pozitivnom pravcu, navodi se u priopćenju Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close