Sjednica Predsjedništva

Komšić ide u UN, Bećirović protiv proračuna

Predsjedništvo BiH odredilo je delegaciju Bosne i Hercegovine za sudjelovanje na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, koja će biti održana od 19. do 26. rujna ove godine.
Vijesti / Flash | 31. 07. 2023. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Sjednica Predsjedništva BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na sjednici donijelo Plan strukture generalskog kora u obrambenom sustavu BiH.

Predsjedništvo BiH odredilo je delegaciju Bosne i Hercegovine za sudjelovanje na 78. zasjedanju Generalne skupštine UN-a, koja će biti održana od 19. do 26. rujna ove godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine će predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Pariškog foruma Angela Gurrija za sudjelovanje na Šestom pariškom forumu mira, koji će biti održan od 10. do 11. studenog ove godine.

Predsjedništvo BiH će uputiti poziv predsjedniku Češke Republike Petru Pavelu za službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Otvаrаnjе Generalnog kоnzulаtа Rеpublikе Srbije

Predsjedništvo BiH je, s dva glasa za (članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Željka Cvijanović) i jednim glasom protiv (član Predsjedništva BiH Denis Bećirović) dalo suglasnost za оtvаrаnjе Generalnog kоnzulаtа Rеpublikе Srbije u Bоsni i Hеrcеgоvini sа sјеdištem u Bijeljini. Ova točka je bila i ranije na dnevnom redu sjednica Predsjedništva BiH i s obzirom da ni danas nije postignut konsenzus, a u skladu s članom 42. stav 3. i 4. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (Službeni glasnik BiH, broj 10/13, 32/13 i 22/14) član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, u roku od 72 sata od završetka sjednice, navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Predsjedništvo BiH je s dva glasa za (članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Željka Cvijanović) i jednim glasom protiv (član Predsjedništva BiH Denis Bećirović) usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu i primilo je k znanju Informacija o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima utemeljenih obveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva mladih i sporta Republike Bugarske o suradnji u oblasti mladih i sporta i Memoranduma o razumijevanju u vezi sa suradnjom u oblasti izbora između Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i Stalnog izbornog tijela Rumunije.

Nije usvojeno Izvještaj 

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za prva tri mjeseca ove godine.

Predsjedništvo BiH nije usvojilo Izvještaj o radu Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH za 2022. godinu.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji: Protokola o zabrani upotrebe u ratu zagušljivih, otrovnih ili sličnih plinova i bakterioloških metoda ratovanja; Sporazuma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Konferencije Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj; Sporazuma o financiranju Godišnjeg akcijskog plana u prilog Paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Europske unije koju predstavlja Europska komisija i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH i Dodatak Sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, priopćenje je iz Predsjedništva BiH

Kopirati
Drag cursor here to close