O nagradi za rad

Komšić demantira medije: ….. i vas i vaših 840 KM!

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 18:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom informacija u pojedinim medijima da je Predsjednik DF-a, Željko Komšić primio nagradu od nekih 840 KM za deset godina rada u Parlamentu BiH, oglasio se i Komšić, koji je to demantira.

''S obzirom da me već godinama pokušavate napraviti i prikazati licemjernim kao što to zaista i jesu neki od političara i javnih ličnosti u BiH, a što je danas dobilo oblik navodne “nagrade” od nekih 840 KM za deset godina rada u Parlamentu BiH, osjećam se pozvanim i prozvanim da nešto kažem na tu temu. Pod broj jedan tako nešto niti sam tražio, niti sam dobio, niti imam namjeru da uzmem ako mi neko i ponudi. A pod broj dva samo još mogu reći da ….. i vas i vaših 840 KM!'', napisao je Komšić u priopćenju.



Podsjetimo, bh. mediji su danas objavili kako su četiri zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH novčano nagrađeni zbog deset godina efektivnog rada u institucijama Bosne i Hercegovine.

Riječ je o zastupnicima Željku Komšiću (DF), Lazaru Prodanoviću (SNSD), Milici Marković (SNSD) i Šemsudinu Mehmedoviću (SDA) koje će građani BiH počastiti sa naknadom u visini od jedne prosječne plaće u BiH.

Zastupnik i predsjedavajući Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za administrativne poslove Sead Kadić istaknuo je za medije da je riječ o naknadi koja je parlamentarcima omogućena zakonski i da se u tom slučaju radi o prosječnoj plaći na nivou kompletne BiH, a ne o prosječnoj plaći isplaćenoj u institucijama BiH.

Inače, naknada za "efektivan rad u institucijama BiH" regulirana je Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH koji jasno precizira da zaposleni u institucijama imaju pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada za vrijeme provedeno na radu.


Kopirati
Drag cursor here to close