Suljagić

Komšić će završiti kao Lagumdžija

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 07:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nijedna organizacija u kojoj ima mjesta za one koji dižu ruku za četničkog vojvodu nije organizacija u kojoj želim biti'', napisao je na Facebooku Emir Suljagić nakon što je u utorak navečer, uz Reufa Bajrovića, izbačen iz članstva Demokratske fronte.

Sarajevskim medijima Suljagić je rekao kako smatra da je izbačenm iz stranke upravo zbog toga što je tražio da da Sifet Podžić podnese ostavku na mjesto glavnog tajnika DF i vrati mandat u Domu naroda PS BiH nakon što je glasovao za Nikolu Poplašena

"Ovo što je uradio Komšić svojvremeno je uradio jedan drugi čovjek koji se zove Zlatko Lagumdžija i on će završiti na isti način na koji je završio Lagumdžija. To ćemo vidjeti već u listopadu na lokalnim izborima", rekao je Suljagić.

Komšiće je pak u pismu javnosti prije sjednice optužio Suljagića i Reufa Bajrovića za ''spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine'', te naručivanje tekstova u medijima.

''S obzirom na to da mi je s više strana i od više nepovezanih osoba potvrđeno da je Emir Suljagić kreator i onaj koji je, koristeći svoje osobne odnose zvao, tražio i dobio plasman takve informacije u medijima, a Bajrović sudjelovao u dijelu potvrđivanja iste, te u kojoj se iznose laži kako je 'šest članova Predsjedništva tražilo Podžićevu ostavku u slučaju Poplašen, a Komšić stao u njegovu zaštitu'. Također, poznato mi je, i potvrđena mi je činjenica da je Reuf Bajrović, još prije 20-ak dana tražio od nekih uglednih ljudi u Mostaru i Hercegovini da se piše o ovome. Istina, tome nisam tada pridavao neki značaj. Međutim, sada vidim da je riječ o pravoj i orkestriranoj kampanji'', napisao je Komšić uoči sjednice na kojoj su iz članstva brisani Suljagić i Bajrović, a na kojoj je Podžić podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close