'Kombinirani napor'

Više od 1000 vojnika vježba na Manjači

Cilj SEL-2 ocjenjivanja je da izvrši provjeru i ocjenu operativne sposobnosti deklarirane jedinice
Vijesti / Flash | 06. 09. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postrojavanjem i smotrom Bataljonske grupe lake pješadije (INF-L-BNG), deklarirane jedinice OS BiH, danas je u kasarni „Mika Bosnić“, u Centru za borbenu obuku na Manjači, počela četverodnevna vježba u cilju izvođenja SEL-2 ocjenjivanja po NATO Konceptu operativnih sposobnosti (OCC E&F), u kojoj sudjeluje više od 1050 pripadnika OS BiH.

Cilj SEL-2 ocjenjivanja je da izvrši provjeru i ocjenu operativne sposobnosti deklarirane jedinice, odnosno da se u realnom vremenu izvrši uvježbavanje tehnike i procedurа koje se odnose na eventuаlno učešće u međunarodnim operacijama podrške miru i izgradnju borbene spremnosti OS BiH sa NATO standardima.

Smotru je izvršio zapovjednik Operativne komande OS BiH generalbojnik Radovan Ilić, a prisustvovali si i zamjenik zapovjednika Operativne komande (OK OS BiH) za operacije pukovnik Mirzet Lubenović, zapovjednik Komande za obuku i doktrinu (KOiD) pukovnik Slaven Blavicki, koji je ujedno i direktor vježbe.

Raport generalbojniku Radovanu Iliću o spremnosti jedinice za ocjenjivanje predao je zapovjednik INF-L-BNG major Herić Enis.

Tijekom realizacije vježbe poštuju se sve epidemiološke i higijenske mjere propisane od nadležnih institucija, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Za sve sudionike vježbe osigurana su sredstva za osobnu i kolektivnu higijenu, uz konstantan nadzor nadležnih medicinskih službi OS BiH tijekom održavanje vježbe, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close