Vrućine, požari, gužve

Kolovoz se pretvara u noćnu moru za milijune europskih turista

Vijesti / Flash | 06. 08. 2017. u 12:18 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od mjeseca za odmor iz snova ovaj kolovoz se pretvara u noćnu moru za milijune europskih turista koji se suočavaju sa talasom ekstremno visokih temperatura, prometnih gužvi i protesta protiv turista na nekim od najposjećenijih turističkih destinacija, piše „Guardian“.

Val vrućina odnio je živote u Italiji i Rumunjskoj, a na cijelom kontinentu živa dostiže najviše podioke dok se ambulante i bolnice pune zbog tegoba uzrokovanih vrućinama.

Razbuktali požari na nekim destinacijama i nestašice vode i struje, također, su mnogima pokvarile godišnji odmor.

Od Kijeva do Rima, stanovništvo i turisti traže osvježenje zbog visokih temperatura, a vlasti u državama južne Europe upozoravaju poslodavce da skrate radno vrijeme.

"U Srbiji se savjetuje rashlađivanje stavljanjem mokrih čaršafa na prozore, dok je Slovenija, alpska zemlja zabilježila svoju prvu „tropsku noć“, u kojoj temperatura nije padala ispod 20 stupnjeva Celzijusa ni na visini od 1.500 metara iznad površine mora" navodi Guardian.

Za turiste dodatni problem su gužve i prometni kaos na aerodromima zbog pojačanih kontrola. Najgore je u Barceloni gdje su putnici satima čekali na prolazak i mnogi su propustili letove. Osim toga, lokalno stanovništvo u Veneciji protestira protiv masovnog turizma, a na sličan korak su se odlučili stanovnici nekih gradova u Španiji.

Kopirati
Drag cursor here to close