Poruka iz Hercegovine

Kolinda: Potrebno je zaštititi Hrvate kako bi BiH opstala kao država

Vijesti / Flash | 13. 08. 2016. u 13:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaštititi Hrvate neophodno je da bi BiH opstala kao država. Želimo da nam mladi ostaju ovdje, a da bi se to dogodilo potrebno je osigurati ne samo ekonomske uvjete, ne samo pružiti priliku za stanovanje i posao, već osigurati upravo te duhovne uvjete poput vjere, povjerenja, optimizma, vjere u vlastitu zajednicu, u vlastitu državu, svoj narod'', rekla je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević prilikom posjete Međugorju.

U intervjuu za Radio Mir Međugorje hrvatska predsjednica je rekla kako će se u svom mandatu boriti za potpunu konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH.

Grabar-Kitarević se zahvalila Hercegovcima na toplom dočeku i na podršci koju joj pružaju.

Rekla je kako u Međugorje dolazi od 80-tih godina.

''U Međugorje dolazim od 80-tih godina. Još onda sam osjetila duboku spiritualnost ovog mjesta, nazočnost onoga u što vjerujemo. Ponekad je potreba doći ovdje i napuniti duhovno vrelo koje nas održava u pozitivnom optimističnom raspoloženju koje nam drži vjeru u ljude, u svoj narod u domovinu, svoju zajednicu koja je neophodna da bi se obnašale ovako odgovorne funkcije kao što je predsjednica države'', rekla je Kolinda.

Kopirati
Drag cursor here to close