Prognoze

Koliko će Trump izdržati kao predsjednik SAD-a?

Vijesti / Flash | 18. 02. 2017. u 14:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednički mandat Donalda Trumpa mogao bi biti drugi najkraći u povijesti SAD-a, predviđa jedan od vodećih svjetskih povjesničara Ronald L Feinman.

U vijesti koju prenosi britanski Independent, prema njegovim predviđanima - Trump će na čelu SAD-a izdržati najviše 16 mjeseci i pet dana.

William Henry Harrison je 1841. godine bio 31 dan na čelu SAD-a, prije nego je umro od upale pluća. 199 dana prvi čovjek Bijele kuće bio je James A. Garfield 1881. godine, koji je poginuo nakon atentata. Međutim, Feinman njih dvojicu nije naveo kao primjer, jer su umrli zbog 'više sile'.

Profesor je Trumpovo predsjedavanje Amerikom komparirao sa mandatom Zacharyja Taylora, predsjednika iz 1850. godine.

Feinman je objavio knjigu o nesretnim sudbinama američkih predsjednika, a predvidio je da će Trump napustiti mjesto predsjednika koje će preuzeti njegov zamjenik, Mike Pence.

Tvrdi da će Trump biti prisiljen da da ostavku, a svemu tome će 'kumovati' njegovi odnosi sa Vladimirom Putinom. Feinman, koji predaje povijest na Florida Atlantic Univerzitetu na svom blogu je napisao da "reality zvijezda, biznismen i političar Trump nije dorastao svom zadatku".

"Profesionalci se hvataju za glavu zbog Trumpovog neprimjerenog ponašanja, a svaki put kada napiše nešto na Twitteru - pokazuje svoj nemar", kazao je Feinman, kazavši još i to da je Trump u previše navrata pokazao nedostatak odgovornosti.

On tvrdi da se i sam Mike Pence, potpredsjednik SAD-a loše osjeća zbog Trumpovih odluka, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close