Interna istraga

Kolegij SDA: Sankcionirati počinitelje napada na dužnosnike SDA u Srebrenici

Vijesti / Flash | 31. 01. 2017. u 17:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) danas je na sjednici najoštrije osudio brutalni napad na dužnosnike stranke 29. siječnja u Srebrenici.

''Taj napad je sramotan i predstavlja anticivilizacijski čin koji je suprotstavljen duhu demokracije i biću bošnjačkog naroda. SDA će službeno zatražiti od Tužiteljstva BiH i SIPA-e da provede hitnu i efikasnu istragu o napadu na državne funkcionere u Srebrenici koja treba rezultirati otkrivanjem i sankcioniranjem kako počinitelja tako i nalogodavaca'', navodi se u priopćenju SDA.

Stranka će provesti internu istragu radi utvrđivanja odgovornosti članova stranke koji su sudjelovali u napadu.

Nakon utvrđivanja činjenica organi Stranke će poduzeti odgovarajuće mjere u skladu sa Statutom Stranke.

Najavljeno je da će u narednim danima biti održana i sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i to pitanje.

Podsjetimo, skupina od dvadesetak ljudi u nejdjelju je u Srebrenici ušla u prostorije Medžlisa Islamske zajednice gdje se trebala održati sjednica Povjereništva SDA.

Na samom početku sastanka iz dvorane su fizički izgurali člana Povjereništva za Općinski odbor SDA Srebrenica Sadika Ahmetovića i zamjenika predsjednika Stranke demokratske akcije Adila Osmanovića.

Kopirati
Drag cursor here to close