Kodeli: Incident na nogometnoj utakmici neće utjecati na posjetu Rame Beogradu

Vijesti / Flash | 15. 10. 2014. u 13:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanska ministarka obrane Mimi Kodeli izjavila je danas da incident na nogometnoj utakmici Srbija - Albanija neće uticati na predstojeću posjetu albanskog premijera Edija Rame Beogradu.

"Odluka da posjeti Beograd, nakon toliko desetljeća, važan je korak za sve na Balkanu, za sve nas koji smo susjedi i koji mogu pomoći jedni drugima na putu ka evropskim integracijama i NATO-u. To je izuzetno važno za sigurnost i budućnost naših država i građana - rekla je ona u izjavi za Radio Slobodna Evropa.

Kodeli sudjeluje na regionalnom sastanku ministara obrane država članica Američko-jadranske povelje u Budvi, prenosi Blic.

EU: Politika se ne vodi na stadionima

Europska unija je razočarana zbog prekida nogometne utakmice Srbija-Albanija nakon provokacije, istaknuvši da se politika ne smije voditi na stadionima, izjavila je glasnogovornica Maja Kocijančič.

"Mi smo razočarani prekidom utakmice nakon provokacije. Vjerujem da su srbijanske vlasti pokazali profesionalizam u upravljanju situacijom", rekla je Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

Ona je također odbacila neke navode srbijanskih medija da je u provokaciji ulogu imala Europska unija te istaknula važnost regionalne suradnje.

"Posebno ističemo važnost regionalne suradnje i planiranog posjeta albanskog premijera Edija Rame Beogradu za nekoliko dana", rekla je Kocijančič, dodajući da se "politika ne smije voditi provokacijama na stadionu.

U utorak navečer u Beogradu je krajem prvog poluvremena prekinuta utakmica Srbija-Albanija.

U 44. minuti, kod rezultata 0-0, iznad terena stadiona Partizana pojavio se mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu.

Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Kopirati
Drag cursor here to close