Promatraju prebrojavanje

Koalicija 'Pod lupom': Glasovi se ponovno prebrojavaju radi grešaka biračkih odbora

Vijesti / Flash | 26. 10. 2014. u 07:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija 'Pod lupom' vrši promatranje ponovnog brojanja glasova.

Koalicija je akreditirala 12 promatrača koji trenutno promatraju proces ponovnog brojanja glasova sa 126 biračkih mjesta iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. Promatrači Koalicije jedini su nestranački promatrači u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, a dozvoljeno im je da promatraju brojanje glasova, sortiranje i verifikaciju, što je relativno ograničen pristup.

Promatrači Koalicije nemaju pristup magacinskom dijelu gdje se odlaže materijal, ali dobivaju kopiju rezultata za sve što se broji. Promatrači Koalicije bili su spremni za promatranje već 15. listopada jer je najavljeni početak ponovnog prebrojavanja bio 16.listopad, a stvarno prebrojavanje je počelo dva dana poslije, 18. listopada.

Iako se kompletan proces ponovnog brojanja za određeni broj biračkih mjesta, u odnosu na očekivanje javnosti i političkih subjekata odvija sporo, Koalicija 'Pod lupom' podržava Središnje izborno povjerenstvo u nastojanju da ispravi greške koje su napravljene tijekom izbornog dana.

Koalicija naglašava da je ponovno brojanje glasova pokrenuto radi grešaka koje su napravili birački odbori na terenu, a ne sam SIP BiH. Nakon završetka procesa ponovnog brojanja glasova, Koalicija će u javnost izaći sa vlastitim zapažanjima vezanim za ovaj proces, navodi se u priopštenju Koalicije "Pod lupom".

Kopirati
Drag cursor here to close