Vukašin Andrić

Knjiga Slobinoga liječnika – Kako je Milošević ubijen u Haagu

Vijesti / Flash | 10. 03. 2017. u 13:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slobodan Milošević je ubijen droperidolom i nije umro 11., već 10. ožujka, zaključuje se u knjizi "Anatomija sudskog ubistva", autora Vukašina Andrića, koju je udruženje "Sloboda", povodom 11 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, predstavilo danas u Beogradu.

Andrić, koji je kao liječnik posjećivao Miloševića u Haaškom tribunalu, kaže da u knjizi objašnjava na koji način je nekadašnji predsjednik SR Jugoslavije "ubijen u Haagu".

Ističe kako je knjiga sublimat svega što se Miloševiću događalo u Haagu, kako je liječen i zašto nije liječen.

"Milošević je proveo u Haagu skoro pet godina i nije smio živ napustiti Nizozemsku. Teorije nije bilo da Milošević ode u Rusiju da se liječi, jer oni su njega na kraju ubili i to ne trovanjem rinfapicinom već, prema mojoj pretpostavci, ubijen je droperidolom i nije umro 11., već 10. ožujka", rekao je Andrić na promociji u pres-centru Udruženja novinara Srbije.

Objasnio da je rinfapicin antibiotik koji služi za liječenje tuberkuloze, lepre ili legionarske bolesti, a da droperidol koji je Milošević, najvjerojatnije, popio u čaju ili kavi 10. ožujka uvečer, reagir poslije pola sata, izaziva aritmiju i dovodi do akutne srčane smrti, u zdravstvenom stanju kakvo je bilo Miloševićevo, prenosi Srna.

Andrić je ispričao kako je, prema službenom izvještaju liječnika nakon obdukcije u Haagu, utvrđeno da je Slobodan Milošević preminuo prinudnom smrću od infarkta srca između 7 i 9 sati ujutro, 11. ožujka.

Bivši premijer Srbije i potpredsjednik vlade Jugoslavije Nikola Šainović istaknuo je da ''vrijeme prolazi, a da istina izlazi na vidjelo teško, uporno i neumitno''.

Dodao da je potrebno cijelu istinu, u kojoj ima neugodnih dijelova, izložiti domaćoj i svjetskoj javnosti.

"Samo moje haaško iskustvo je dio najcrnje istine, magle, konfuzije i manipulacije", kaže Šainović i dodaje da se ovom knjigom eliminira "jedan dio te magle".

Prema njegovim riječima, suština knjige je da je složila dokumenta svih strana u ovom predmetu, kako izvještaje suca Parkera, tako i liječnika koji su dolazili, ruskih liječnika, izvještaje obdukcije, kao i nalaze koji su kasnije nađeni.

Kopirati
Drag cursor here to close