Lažne optužbe

Knezović: Svaki radnik svoju plaću mora zaraditi

Vijesti / Flash | 23. 11. 2013. u 18:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nas 11 običnih smrtnika, od kojih nas 7 radi doslovce na ulici, svaki dan preživljavamo torturu na poslu, a već 3 mjeseca nismo primili ni jednu jedinu marku plaće. Nije nam uplaćeno ni mirovinsko ni zdravstveno osiguranje. Ovo je, između ostalog, navedeno u pismu koje su nezadovoljni radnici MoParkinga uputili medijima, tijelima izvršne i zakonodavne vlasti, ali i ombudsmanu za ljudska prava.

No, direktor MO Parkinga Mladen Knezović tvrdi da nikoga nije nagrađivao niti pravio razliku među radnicima.

- Problem je što ljudi koji su došli iz Gradske uprave nisu naučili svoju plaću zaraditi, pa sad prave problem gdje ga nema, kazao je Knezović.

On tvrdi da za ovu godinu još ni jedan radnik u MoParkingu nije dobio plaću, ali nije ni opovrgnuo navode o uplatama sredstava u iznosu od 9000 maraka na svoj račun.

- Ja nisam sebi uplatio ni jednu plaću za ovu godinu, nego samo zaostatke iz 2008. godine, te za osam djelatnika plaću za mjesec prosinac iz 2012. godine, kazao je Knezović za Dnevni list.

Zaostatke, kako kaže, čekao je pet godina i nikad nije ni razmišljao o tome da ih uzima dok nije poduzeće počelo poslovati i donositi dobit.

- Sasvim je prirodno da se u postavljanju prioriteta gledalo riješiti ljude koji su bez ikakvih primanja radili čak deset mjeseci i zaista mi nije jasno čemu sva ta panika i iznošenje lažnih optužbi na mene, rekao je Knezović.

Tvrdi da radi sve po zakonu i da u poduzeću MoParking svaki radnik svoju plaću mora zaraditi, jer, kako naglašava, samo tako će se moći postići i kontinuirane isplate plaća, koje im se, kako ističe, ne osiguravaju iz proračuna Grada Mostara.

- Mi smo već jedan značajan dio sredstava osigurali naplatom parkiranja i do utorka će svim radnicima biti isplaćene njihove plaće, sa svim doprinosima, kazao je Knezović za Dnevni list napominjući kako će to biti prva plaća onima koji su počeli raditi u mjesecu kolovozu ove godine, a onima koji su ih naučili tom poslu za siječanj ove godine, čime je pravdao i transparentnost svoga djelovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close