39 od 53

Knezović: Nisu svi djelatnici Gradske uprave shvatili ozbljinost obuke

Vijesti / Flash | 30. 06. 2013. u 23:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skori početak rada “Mo parkinga” u Mostaru izazvao je pravu pomutnju među prekobrojnim djelatnicima Gradske uprave u gradu na Neretvi kojima je otvaranje ove tvrtke prema prvobitnom planu trebalo osigurati radna mjesta.

Od 53 prekobrojna djelatnika Gradske uprave u Mostaru, kako je za Dnevni list kazao direktor “Mo parkinga” Mladen Knezović, svega njih 9 ima završenu četverogodišnju srednju školu dok su ostali u krovnoj kući grada na Neretvi sve vrijeme radili sa zanatom.

Imajući u vidu da je stanje takvo, Knezović tvrdi da je još prije dvije godine obavijestio njih da trebaju ići na doškolovanje i potrebne obuke kako bi radili u poduzeću koje, kako ističe, on želi od samog početka ustrojiti prema europskim standardima.

- Moram reći da je od 53 prekobrojna korisnika njih svega 39 došlo na obuku koju, na žalost, nisu svi ozbiljno shvatili kao ni potrebu prekvalifikacije koju sam zahtijevao, tvrdi Knezović za Dnevni list.

- Mi smo poduzeće koje treba biti rentabilno i moramo imati ljude osposobljene za rad, kazao je Knezović ističući da ne želi imati ljude koji su naučili primati plaću bez da je i zarade.

Sada će se, kako je naglasio, početi s malim brojem naplate parkirališnih mjesta, jer od njih ukupno 773 strategijom je predviđena naplata za 5500 parkirališnih mjesta u Mostaru.

No, za sada će se naplaćivati samo ona mjesta za koja je odobrenje izdao Odjel za urbanizam Gradske uprave Mostara, što će u prvoj fazi kontrolirati 13 kontrolora od kojih će svaki kontrolor ima opseg posla od 80 parkirališnih mjesta.

- Očekujemo da će Odjel za urbanizam ići dalje i da će se uskoro utvrditi nova parkirališna mjesta u vlasništvu grada, kaže Knezović čime će se otvoriti i radna mjesta za sposobne ljude.

Pravilnik o unutarnjoj organizaciji, kako je napomenuo, kaže da kontrolor ne može imati ništa manje od srednje stručne spreme i da ne odustaje od ljudi koji žele raditi i napredovati.

Kopirati
Drag cursor here to close