Sutra sjednica

Kljajić: Očekujemo potporu Parlamenta FBiH u rješavanje migrantske krize

Oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedat će u predstojećem tjednu, a Zastupnički dom već sutra, za kada je sazvana tematska sjednica povodom migrantske krize i posljedične humanitarno-sigurnosne situacije.
Vijesti / Flash | 12. 05. 2019. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić komentirao je za BHRT sigurnosnu situaciju u USK-u i najavio sutrašnju sjednicu Zastupničkog doma Federalnog parlamenta (PD PFBiH) povodom migrantske krize s kojom se suočava ovaj kanton.

Oba doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedat će u predstojećem tjednu, a Zastupnički dom već sutra, za kada je sazvana tematska sjednica povodom migrantske krize i posljedične humanitarno-sigurnosne situacije, s akcentom na zbivanja u Unsko-sanskom kantonu.

Predsjedavajući Elvir Karajbić kazao je za Fenu da su zastupnici iz tog kantona, inače inicijatori ovog zasjedanja, uputili u proceduru i prijedlog mogućih zaključaka s preporukama za poštivanje Konvencije o izbjeglicama, angažman državnog nivoa u ublažavanju posljedica migrantske krize, kao i za pomoć Federacije, koliko je moguće, za zdravstvene kapacitete i sigurnosne granične službe.

Po riječima Karajbića, na sjednicu treba da dođu i premijer te policijski komesar Unsko-sanskog kantona.

Video: Nermin Kljajić o sutrašnjoj sjednici Parlamenta FBiH povodom migrantske krize

 

Kopirati
Drag cursor here to close