Na mjestu događaja

Klizište usporilo promet između Mostara i Nevesinja

Vijesti / Flash | 13. 12. 2014. u 21:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od petka je aktivno klizište na magistralnoj cesti M-6.1 između Mostara i Nevesinja, na lokalitetu prigradskog naselja Grebak koje pripada nevesinjskoj općini. Kako je priopćeno iz Auto moto saveza Republike Srpske zbog klizišta je bila zatvorena jedna kolnička traka.

Ekipa portala Bljesak.info je tijekom subote posjetila lokalitet gdje je aktivirano klizište. Na mjestu događaja zatekli smo radne strojeve i radnike poduzeća 'Nevesinje putevi' koji su radili na sanaciji klizišta.

Kako su priopćili rukovoditelji radova tijekom dana očišćeni su nanosi zemlje i kamenja koji su zatvorili jedan kolnički trak. Međutim, obrušavanjem prijete još tri velike stijene koje su se odvojile od zemljanog dijela, a nakon njig prijetnja je i velika količina zemlje, te stabala.

"Radovi će na ovom dijelu potrajati sigurno još nekoliko dana. Pretpostavka je da je klizište aktivirano uslijed obilnih kišnih padalina proteklih dana, te zbog podzemnih voda, ali i jednog izvora koji se nalazi u blizini", priopćili su rukovoditelji, za Bljesak.info.

Na ovom dijelu magistralne ceste, odnosno na lokalitetu gdje je aktivirano klizište (pred samim ulazom u Nevesinje), aktualne su povremene 15-minutne obustave prometa zbog obavljanja neophodnih radova. Vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom, te se vozači pozivaju da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju, a tijekom dana da poštuju upute radnika na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close