Bitka za Kijev

Kličko upozorava na ''tešku'' noć, ruske trupe ''vrlo blizu'' ukrajinskom glavnom gradu

"Diverzantske skupine neutraliziraju vojsku i agencije za provođenje zakona u gradu. Mostovi su pod zaštitom i posebnom kontrolom u glavnom gradu. Patroliraju vojnici Oružanih snaga Ukrajine", rekao je.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2022. u 21:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su ruske trupe 'vrlo blizu glavnog grada' i predvidio je 'tešku noć' za grad.

"Situacija sada prijeti Kijevu, bez pretjerivanja. Noć i jutro bit će teški", rekao je Kličko u obraćanju na svom Telegram kanalu u petak, javlja CNN.

On je ponovio da su ruske trupe vrlo blizu glavnog grada.

"Diverzantske skupine neutraliziraju vojsku i agencije za provođenje zakona u gradu. Mostovi su pod zaštitom i posebnom kontrolom u glavnom gradu. Patroliraju vojnici Oružanih snaga Ukrajine", rekao je.

 

Dodao je da bolnice u Kijevu rade u ratnom režimu i rekao je da su kontrolne točke postavljene na glavnim ulazima u grad i u blizini strateških objekata u glavnom gradu.

"To radimo kako bismo zaštitili Kijev", rekao je, izrazivši zahvalnost građanima grada na njihovoj spremnosti da obrane glavni grad i zemlju, zajedno s drugim jedinicama Oružanih snaga i agencijama za provođenje zakona.

Zelenskij objavio video s kijevskih ulica

Ukrajinski predsjednik objavio je video s kijevskih ulica nakon glasina u ruskim medijima da je pobjegao iz grada.

"Svi smo još uvijek ovdje", rekao je okružen savjetnicima i premijerom, prenosi BBC.

"Štitimo našu nezavisnost, našu državu, i nastavit ćemo to činiti", dodao je Zelenskij.

BBC: Dok Rusi napreduju prema Kijevu, na ulicama su naoružani građani

Novinar BBC-ja piše kako na ulicama Kijeva sreće ukrajinske civile s oružjem u rukama.

U Kijevu se na kontrolnim točkama mogu vidjeti muškarci u trenirkama i trapericama s puškama preko leđa, a među drvećem pored ceste skriveni mladi dobrovoljci koji leže na tlu iza protutenkovskog oružja.

Beake piše kako su tijekom daljnje vožnje vidjeli vojnike postrojene duž širokih grebena preko rijeke Dnjepar. Neki ukrajinski snajperisti su ležali na tlu i gledali kroz nišan.

"Na licu mladića vidimo zabrinutost. Vidi se strah da bi se unutar nekoliko sati već mogli susresti i sukobiti s ruskom vojskom koja pokušava osvojiti njihov glavni grad", piše novinar BBC-ja.

Kopirati
Drag cursor here to close