Presuda

Klevete u Dnevnom avazu i Slobodnoj Bosni

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović, kojeg je zastupao Odvjetnički ured Nermina Vile, dobio je presude protiv Muharema Ahmića i Harisa Sejdića za iznošenje i prenošenje neistinitih činjenica, odnosno za klevetu.

''Ahmić i Sejdić su iznosili neistinite tvrdnje u Dnevnom avazu i Slobodnoj Bosni te su vodili očiglednu negativnu kampanju koja je imala za cilj diskreditirati i narušiti politički ugled zastupnika Mehmedovića'', priopćeno je iz njegova ureda.

Oni su u medijima nazivali Mehmedovića "autokratom, despotom" i drugim pogrdnim imenima optuživši ga da je za vrijeme rata sakrivao velike količine naoružanja, povezujući ga s terorističkim i drugim aktivnostima, s ciljem da izazovu javnu osudu i naruše moralni, politički dignitet, ne samo njega kao čovjeka nego i kao dugogodišnjeg političara.

Ahmić i Sejdić su dužni štetu nadoknaditi financijski te uputiti javnu ispriku u medijima u kojim su iznosili ove neistine.

Mehmedović je, prenosi Fena, kazao kako je zadovoljan presudama izrazivši nadu da će one poslužiti kao pozitivan primjer svima onima koji se usude iznositi u javnost neistine i laži ma o kome se radilo te da i u Bosni i Hercegovini ipak postoji pravna država, dodajući da je pravda spora, ali ipak dostižna.

Kopirati
Drag cursor here to close